Jag fotar runtom Göteborgsområdet

Kontakta mig genom lilyfeliciaenberg@outlook.com

Att boka en fotografering

Vad roligt att du funderar på en fotografering tillsammans med mig! En fotografering är en investering, det är en upplevelse som inte bara stannar i stunden utan något som ni kan bära med er genom livet. Jag har satt ihop tre olika fotopaket beroende på vilken fas i livet som ni befinner er i och som ni önskar att föreviga. För att ni ska känna er så trygga som möjligt kommer jag att gå igenom lite steg för steg hur en fotografering går tillväga samt bokning. 

Hur bokar vi?


För att få reda på vilka datum som finns tillgängliga behöver ni ta kontakt med mig och detta gör ni bäst via mail (kontaktformulär finns t.ex. nedan). Jag släpper oftast mina tider med 3 månaders intervaller, skulle jag bli uppbokad fort kan det hända att jag släpper ytterligare en månad tillgänglig. Mina tillgängliga fototider är främst under kvällar och helger, för det är ju då ni oftast också har möjlighet att bli fotade. För att ditt datum ska säkras betalar du din faktura med bokningsavgiften på 30% av den totala summan av fotopaketet, innan dess reserverar jag din tid i max 5 dagar. Bokningsavgiften dras sedan av på din slutfaktura, när du har valt ut dina bilder. Betalningen sker via faktura och swish.*


När ni bokar mig godkänner ni även det fotoavtal som jag jobbar utefter. Fotoavtalet finns till för att skapa trygghet för både er och mig genom att informera om hur bilderna får användas, vad som händer om någon av oss t.ex. skulle bli sjuka inför fotografering osv. Nedan kan du se en sammanfattning av fotoavtalet.


BILDANVÄNDNING & BILDERNA:

I priset ingår fri användningsrätt. Detta innebär att kunden får använda bilderna obegränsat på internet samt för framkallning av produkter och printar. 

Bilderna får inte redigeras efter leverans, detta innefattar även filter och att göra bilden svartvit. Fotografen använder bilderna i sin normala marknadsföring (hemsida, visningsprodukter och sociala medier). Önskar ni godkänna bilder först innan publicering så ordnar vi givetvis detta, säg i sådana fall till om detta innan avtal godkänns.

Kunden godkänner min bildstil enligt hemsidan och förstår att det endast är exempel på arbetsmaterial. Alla bilder levereras fullt redigerade. I paketet ingår redigering såsom exponering, färger och toner. Jag genomför endast enklare retuschering, exempelvis att ta bort något märke i ansiktet som vanligtvis inte är där.


Jag säljer inga av mina bilder i RAW format, det finns alltså inga möjligheter att köpa till dessa i efterhand, jag säljer endast redigerade bilder.


OMBOKNING:

Din bokningsavgift garanterar din bokning och betalas inte tillbaka vid förhinder, däremot bokar vi självklart en ny tid om ni skulle bli sjuka. Fotografen har rätt att boka om fotograferingen vid dåliga väderförhållanden, detta sker senast 8 timmar innan fotograferingens start. Om sjukdom skulle uppkomma så fotografen inte kan genomföra bokningen återbetalas bokningsavgiften, altnernativt bokar vi en ny tid. 


GDPR LAGRING AV UPPGIFTER: 

I samband med vårt uppdrag lagrar jag era namn, adress, mailadress och eventuellt telefonnummer. Jag sparar dessa uppgifter i 7 år enligt bokföringslagen, därefter raderas uppgifterna från mitt system. Ni kan när ni vill kontakta mig för att få veta vilka uppgifter som finns lagrade. Jag lagrar och sparar även bilder från fotograferingen. Detta görs både i service syfte men även för att jag som fotograf ska kunna visa upp bilder i min portfolio.


*Ni har rätt att ångra din bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Din fotografering

Inför fotograferingen

Ni får information och guidning inför er fotografering så att ni känner er väl förberedda inför den. Jag ställer alltid några frågor inför fotograferingen för att lära känna dig/er som ska fotas bättre och vi tar fram en målbild för fotograferingen.


.

Under fotograferingen

Vi möts upp på någon av mina väl valda fotoplatser/Hotell Eggers. Under fotograferingen guidar jag dig/er med tips på naturliga poseringar. Få personer har vana att stå framför kameran, så du kan vara lugn, jag är van vid det!


.

Efter fotograferingen

Då får du/ni en sneak peek bild från fotograferingen för att få en liten känsla för resultatet. Inom 3 veckor kommer ni att få tillgång till ert bildgalleri med cirka 35 bilder där ni i lugn och ro gör ert egna urval och väljer de bilder som ni gillar.


.

Inför fotograferingen


När vi har säkrat ert datum tillsammans kommer ni att få en guide inför er fotografering med mer information, bland annat hur ni ska tänka kring kläder. Jag finns alltid där för er och bollar mer än gärna hur ni ska tänka kring kläder och annat inför er fotografering. För vuxna finns det klänningar från min lånegarderob att låna till fotograferingen. Jag har klänningar i storlek S till L. Det finns klänningar för både gravida och ickegravida. Du kan låna 1-2 klänningar och får se bilder innan fotografering där du väljer de klänningar som du tycker om. Vill du fotas i dina egna kläder går det såklart lika bra! Jag har en lånegarderob utfall du känner panik över vad du ska ha på dig och inte känner att du vill lägga några pengar på nya kläder. Klänningarna är i en romantisk och jordnära stil som passar väl in i de miljöer som jag fotar i. 


Jag kommer att välja någon av mina väl valda fotoplatser som vi kommer att mötas upp på för att genomföra fotograferingen. Jag har mina fotoplatser och tider utsatta för att jag ska kunna ge er den bästa upplevelse samt de bästa bilder möjliga. För det krävs det att jag känner till området jag ska fota på, vet om skuggiga platser vid soliga dagar och vet hur solen går ner vid solnedgångsfotografering. Allt detta påverkar hur bilderna blir i slutändan. Jag väljer alltid ut platser där det finns parkering lättillgängligt. 


Inför fotografering kommer jag även ställa några frågor till dig som gjort bokningen, jag vill gärna veta lite om er innan det är dags att fotas, exempelvis om ni har några speciella intressen eller hobbys? Om ni har några speciella önskemål under fotograferingen, t.ex. att ni vid familjefotografering även vill ha några bilder på er som par utan barn. Jag ber er också att välja ut 4 bilder från min hemsida och instagram som ni tycker om. Allt detta görs för att vi ska lyckas få den typ av bilder och fotografering som ni önskar. 


Jag fotar under väderförhållanden som inte innebär att det är för blåsigt eller regnigt. Skulle vädret inte vara med oss bokar vi om tillfället till närmast tillgängliga tid.

Under fotograferingen


Vi möts upp vid någon av mina valda fotoplatser som jag skickar vägbeskrivning till innan fotografering. Har du valt att låna någon av mina klänningar så börjar vi med att titta på dessa. Min rekommendation är att ni har ett linne i vitt eller beiget på er så blir det smidigt för er att prova och byta om till klänning utan att ni känner er exponerad. När vi har fotat en stund kan vi ta en paus för klädbyte om ni skulle vilja bli fotade i två olika looks.


Under fotograferingen kommer fokus att ligga på naturliga poser, där jag exempelvis ger er olika små uppgifter att utföra, bara sånt som ni känner er bekväma med såklart. Detta görs för att vi ska få så naturliga och avslappnande bilder som möjligt. Det ska tilläggas att de flesta som blir fotade av mig känner sig nervösa och är ovana att stå framför kameran, detta brukar släppa efter en stund. Om du har koll på mina bilder sedan tidigare så kanske du har sett att stela poser med nervösa personer är inget som brukar återspeglas i mina bilder. Så ni behöver med andra ord inte oroa er för detta!

Leverans av bilder


När fotograferingen är avklarad kommer jag inom några dagar att ge er en så kallad sneak peek i webbupplöst format med 1 bild från fotograferingen. Då får ni en liten känsla för hur bilderna blev. Förhoppningsvis hjälper det i väntan på att få se resten av bilderna. Inom 3 veckor kommer ni att få ett mail med inlogg till ert onlinegalleri där alla redigerade bilder från fotograferingen finns, cirka 40 stycken. Ni kan då gå igenom dem i lugn och ro och bestämma er för bilder ni vill ha. I mitt fotopaket ingår det 5 stycken bilder, men ni har vid urvalet möjlighet att göra tillval och köpa till fler bilder om ni önskar. Onlinegalleriet finns tillgängligt i en vecka för urval av bilder. När ni väl bestämt er för vilka bilder ni vill ha så tar jag fram en faktura för de antalet bilder och eventuella tillval ni har gjort. När fakturan är betald får ni tillgång till att ladda ner de bilder ni valt ut i digitalt högupplöst JPEG format som ni kan göra tavlor, album och andra produkter av. Onlinegalleriet finns sedan tillgängligt i två månader med de bilder som ni valt att köpa, på så sätt kan ni enkelt dela med er av bilderna till nära och kära om ni vill.Fotografering gravid, bebis eller familj - 6,000kr


I din fotografering ingår:
- Cirka 1 timmes fotografering
- Lån av 1-2 klänningar från min lånegarderob
- 5 högupplösta bilder i digitalt format
- Urval av bilder via ett onlinegalleri som går att dela sen med nära & kära

TILLVAL: Du kan välja att köpa till fler bilder än de som ingår i ovannämnda fotopaket.
- 10 bilder i högupplöst digitalt format för 2,000 kr
- Alla bilder i högupplöst digitalt format för 3,000 kr & då får du även en gåva.

Bokningsavgiften dras sedan av på din slutfaktura.

Har du specifika önskemål inför din fotografering?


Vill du addera lite blommor eller något annat till din fotografering, tveka inte att höra av dig så ser vi vad jag kan lösa åt er!

Vill du boka mig? Skicka iväg ett mail!


Jag går också att kontakta via lilyfeliciaenberg@outlook.com


Jag försöker alltid att svara på mail inom 48 timmar, skulle du inte fått något svar från mig efter det så kolla din skräppost så att mailet inte hamnat där!

FAQ - Vanliga frågor

Går det att köpa bilder styckvis?

Absolut! Du kan i efterhand köpa till bilder styckvis eller genom att välja ett bildpaket.

Vad gör vi om vi skulle bli sjuka?

Om ni, eller jag för den delen, skulle bli sjuka bokar vi om tiden till den närmast tillgängliga tiden jag har. Det är såklart viktigt att vi alla känner oss friska när vi ses.

Hur långt i förväg bör vi boka en fotografering?

Jag försöker alltid att uppdatera hur många tider som finns tillgängliga på min hemsida för varje månad. Men för att vara säker skulle jag säga att det alltid är bra att vara ute i god tid, cirka 2 månader i förväg från dess att ni vill bli fotade.

I vilken vecka bör jag boka en gravidfotografering?

Magen brukar vara i en härlig storlek mellan vecka 28-35. För att vara på den säkra sidan skulle jag ha en fotografering innan vecka 35 och då får du tänka på att boka in den några veckor före det för att säkra din fotografering.

Vad innebär det att en bild är högupplöst?

Det innebär att du kan göra förstoringar, album, tavlor osv. med dina bilder.

Hur betalar vi?

Jag använder mig av Swish företag för att det ska gå så smidigt som möjligt för er att betala.